Real Noorderwijk krijgt vrijdagavond Houthalen op bezoek. De toeschouwers mogen zich in sporthal The Mixx opnieuw aan een gedreven Real Noorderwijk verwachten. De sterke prestatie tegen bekerwinnaar Halle-Gooik en de winst van vorige week vrijdag tegen Hasselt, toch wel de nummer 2 in de rangschikking doen het beste verhopen voor de toekomst.

Voorzitter Marc Vervoort is blij dat alle neuzen bij Real Noorderwijk in dezelfde richting wijzen. Zijn ploeg startte vol ambitie aan de competitie maar spelers die zichzelf boven de ploeg zetten beslisten daar anders over.

Zou er in andere teams een flinke ruzie van komen, dan sloot het bestuur van Real Noorderwijk de gelederen. Trainer Kurt Gessner behield het vertrouwen, ere-voorzitter Eddy Lambaerts en Andy Hermans staken een extra-sportief tandje bij. "Een plezier om met zulke mensen te werken, wat ze in de crisisperiode voor de ploeg gedaan hebben is onbetaalbaar", zegt de voorzitter.

Het lukte en de komst van de Nederlanders El Hattach en Rebbah zorgde voor een extra sportieve impuls. "Een toonbeeld voor de andere ploeggenoten", zegt voorzitter Vervoort.

Na nieuwjaar staat er bij Real Noorderwijk opnieuw een team dat er voor gaat. De tegenstrevers zullen het geweten hebben.

Real Noorderwijk-Houthalen, vrijdagavond 21.15u, sporthal The Mixx in Herselt.